Presentkort

Facebook Twitter Google+ Reddit Viber WhatsApp Kik

Tips på presentkort

Presentkort en sista utväg. Har du också fått idétorka någon gång? Då är det bra med presentkort. Här hittar du butiker och företag där du kan beställa eller köpa sådant. Vad sägs om att ge bort en present i en matbutik eller kanske en konsertbiljett? Presentkort är perfekta  om man har riktigt bråttom! Väldigt bra när man inte är säker på vad mottagaren egentligen vill ha eller gillar.


Lite tips innan:


Ett presentkort eller tillgodo kvitto gäller i tio år om det inte står något annat på det. Om det står en kortare tid på presentkortet eller tillgodo kvittot gäller i regel den. Du bör i så fall använda presentkortet eller kvittot inom den tid som är angiven. Annars kan det bli värdelöst.


Presentkort med godis


Presentkort tidning+godis
259 kr


http://track.adtraction.com/t/t?a=213285747&as=1042717214&t=2&tk=1&url=https://www.linasmatkasse.se/presentkort
Presentkort matkasse

??? kr
 

http://track.adtraction.com/t/t?a=1064669490&as=1042717214&t=2&tk=1&url=https://www.bokus.com/cgi-bin/gift_certificate.cgiPresentkort böcker
??? krPresentkort på ostPresentkort på Ost
??? kr

  

Presenkortet kan bli värdelöst

Om butiken upphör, går i konkurs eller byter ägare kan du inte räkna med att kunna utnyttja ditt tillgodohavande. Byter butiken ägare gäller presentkortet eller tillgodo kvittot i allmänhet bara om det finns en överenskommelse mellan den gamla och nya ägaren om att överta sådana förbindelser mot kunderna.


E-presentkort

E-presentkort är väldigt praktiskt om man vill köpa något snabbt. Man kan skriva ut e-postkort och ge det direkt till mottagaren av presentkortet eller maila det till den du vill överraska. Många av våra butiker ger dig den möjligheten.


Presentkortet är en värdehandling

Du kan vanligtvis inte lösa in presentkort eller tillgodo kvitton i pengar, och inte heller få kontanter i växel om du handlar för mindre än vad du har till godo. Kom även ihåg att ett presentkort eller ett tillgodo kvitto är en värdehandling på samma sätt som pengar. Om du tappar bort det har du inte rätt att få ett nytt av butiken.

Biljetter & presentkort

Tänk på att alltid kontrollera med utfärdaren att biljetten/presentkortet är äkta och får överlåtas. Be säljaren om serienumret på biljetten. Kontakta sedan utfärdaren, t.ex. konsertarrangören eller resebolaget. Kontrollera att biljetten/presentkortet får överlåtas.

Presentkort

Resecheckar

Ibland förekommer bedrägerier där säljaren köpt resechecken med ett kreditkort utan täckning. Då är resechecken värdelös. Köp aldrig en resecheck/presentkort om du inte har kontrollerat nummer och presentkortets värde med utfärdaren. Reseföretagen uppmanar också alla kunder med internet bokade biljetter att aldrig lämna ut sina inloggningsuppgifter till resebokningen. Flera resebolag har särskild information om hur man ska gå till väga vid andrahandsköp av deras presentkort.


Var kan man köpa presentkort?

Här är många butiker samlade som säljer presentkort.Frapp 


Ostogram 


Ticnet Adlibris 
Presentkort på kläder

UnderkläderSmycke & KlockorMat


Teknik

Presentkort på Show/Teater/Opera
Presentkort på böcker